Logeren in de Vlaamse Ardennen
Vakantiewoning Castrum - Vlaamse Ardennen

Fietsen

Vakantiehuis Castrum is gelegen op de grens van de mooie Vlaamse Ardennen en de Leiestreek .  Beide streken zijn een ideaal om te fietsen of te wandelen omwille van de vele autovrije fietspaden.  Die bevinden zich vooral op de jaagpaden langs onze rivieren en kanalen of langs de oude spoorwegbeddingen die nu omgevormd zijn tot groene fietsassen. Voor de iets meer getrainde fietsers zijn wij ook dicht gelegen bij de Tiegmberg, Paterberg, Koppenberg, Taaienberg, Kluisberg, Oude Kwaremont.  Als je wil kan je hier elke dag je eigen Ronde van Vlaanderen rijden.

Fietsen kunnen gehuurd worden of meegebracht.  We beschikken over een afgesloten garage om de fietsen veilig te stallen.

Via de fietsknooppunten kan je gemakkelijk je routes uitstippelen.  Heb je inspiratie nodig? Dan kan je een kijkje nemen op deze website.  Voor fietsverhuur kan je in de streek terecht bij Bart Bikes 

Je kan natuurlijk ook alles met de Vespa gaan verkennen, een vespa kan je o.a. huren bij Vespa2rent niet ver van bij ons.

Fietsweek in de Vlaamse Ardennen
Fietsweekend in de Vlaamse Ardennen
Logeren Ronde van Vlaanderen
Logeren tijdens de Ronde van Vlaanderen

Wielerwedstrijden

De wielersport zit diep in de genen van de inwoners van de Leiestreek en de Vlaamse Ardennen geworteld. Nagenoeg elke stad en elk dorp hebben één of meerdere kampioenen voortgebracht.  Als er koers is dan komen de mensen massaal op straat en begint een spontaan volksfeest.

Met de Omloop Het NieuwsbladKuurne-Brussel-KuurneNokere KoerseDwars door VlaanderenE3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en niet te vergeten de Ronde van Vlaanderen heeft het gros van de Vlaamse voorjaarsklassiekers start en aankomst in onze streek.

Het bijwonen van start en aankomst is een hele belevenis. Maar je kan natuurlijk ook zelf in het spoor van jouw wielerhelden de fiets nemen en een prachtig koersweekend beleven in onze regio. Dat kan bijvoorbeeld tijdens de volgende cyclo’sRonde van Vlaanderen cyclo, Kuurne-Brussel-Kuurne cycloDwars door Vlaanderen cycloGent-Wevelgem cyclo

Wandelen

Ook voor de wandelliefhebbers bieden de Leiestreek en de Vlaamse Ardennen heel wat mogelijkheden.  Je kan er stappen door aantrekkelijke landschappen, over open vlaktes en langs oude spoorwegbeddingen. Vooral de Oost-Vlaamse Leiestreek en onze wandelnetwerken ‘Land van Mortagne’ en ‘Land van Streuvels’ zijn echte groene wandelparadijzen.

Wandelen in de Vlaamse ardennen, hier alvast enkele routes.

Wandelen in de Leiestreek, hier ook een aantal tips.

Wandelen en logeren in de Vlaamse Ardennen
Wandelen in de Leiestreek

Uit eten of 'iets gaan drinken'

Meer details zijn te vinden in onze map in het vakantiehuis.

Activiteiten

  • Stadswandeling (of winkelen) in Oudenaarde, Ronse, Waregem, Kortrijk of als het iets verder mag zijn Brugge of Gent.
  • Centrum Ronde van Vlaanderen: www.crvv.be voor start en aankomst van diverse wielerarrangementen, peleton café, rondeshop, tentoonstelling of andere activiteiten
  • Museum Oudenaarde (MOU): www.mou-oudenaarde.be
  • Boswandelingen in Kluisbos of Tiegembos
  • Gezellig thuis Petanque spelen op één van onze twee banen

Wanneer het weer een beetje tegenvalt dan zijn er ook een aantal indoor mogelijkheden:

  • Binnenspeeltuinen in Sint Lodewijk Deerlijk, Oudenaarde of Zwevegem
  • Zwembaden in Waregem, Zwevegem, Kortrijk, …
  • Bowling in Oudenaarde of Deerlijk
Op vakantie in Oudenaarde
Bezoek het centrum De Ronde van Vlaanderen